
Întrebări frecvente
Dacă problema ta se regăseşte în lista de mai jos, atunci probabil că o întâlnire cu un psihoterapeut e benefică:
- anxietate, atacuri de panică, fobii;
- depresie;
- furie excesivă sau iritabilitate;
- sentimente de neajutorare, pesimism;
- stimă de sine scăzută, devalorizare;
- sentimente de vinovaţie;
- probleme de relaţionare;
- dificultăţi în luarea deciziilor;
- separare sau divorţ;
- pierdere (doliu);
- abuz de substanţe (alcool, drog);
- retragere din viaţa socială;
- experienţa trăirii unor situaţii traumatice în trecut sau în prezent;
- tulburări alimentare;
- dificultăţi legate de somn.
Demersul terapeutic este relativ scurt, incluzând mai puţine sedinţe de terapie comparativ cu alte sisteme terapeutice (o sedinţă de terapie durează 45/50 de minute, de regulă şedinţele au loc săptămânal, iar procesul terapeutic poate dura în jur de 3-6 luni, variind, însă, în funcţie de particularităţile tulburării şi de gradul de implicare a clientului şi / sau a familiei acestuia)
O consultație durează 50 de minute, de regulă ședințele au loc săptămânal, pe o perioadă de timp ce depinde de problematica clientului. Se pot organiza și două sesiuni consecutiv, cu durata de 90 de minute, în functie de temele discutate și disponibilitatea de timp a clientului. Consultațiile familiale durează 90 de minute.
Prețul unei sedințe individuale este de 200 lei.
De obicei prima întâlnire va fi cu părinţii şi vom discuta despre natura şi severitatea problemei cu care se confrunta copilul, despre situaţiile care provoacă problema respectivă, despre istoria de viaţă a copilului şi a familiei.
Întâlnirea următoare va fi cu copilul / adolescentul şi este momentul stabilirii unei relaţii de încredere între noi, este momentul de la care pornim împreună în călătoria cunoaşterii. Tratamentul fiecărui copil este unic şi diferit, de aceea procesul terapeutic este un proces foarte flexibil dar cu ţeluri clare, şi anume: reducerea problemelor emoţionale sau de comportament ale copilului, îmbunătăţirea adaptării la şcoală, în familie sau cu colegii/prietenii şi îmbunătăţirea stimei de sine. Rolul părinţilor pe parcursul terapiei este de asemenea foarte important.
Daca distanța este un motiv pentru care nu puteți veni la cabinet (nu sunteți din zonă, lucrați în afara țării), există și posibilitatea de a avea sedințele de psihoterapie prin telefon sau Skype.